Alt utstyr inklusiv støvler/vadere skal desinfiseres før det gis tillatelse til fiske i Beiarelva og lakseførende sideelver uansett hvor utstyret sist ble brukt.   Dette påbudet gjelder også kanoer/båter eller annet utstyr som blir brukt i elva.
(Fiskereglene for Beiarelva)

DESINFISERINGSRUTINER

Alle fiskekortselgere skal ha en sprayflaske og et kar for å desinfisere fiskeutstyr som skal brukes i elva, især hover, vadere og fiskevesker (også innvendig)

De 3 desinfiseringsstasjonene ((Beiarn Gjestegård, Frantzen Gjestegiveri og Beiarn Turistsenter) skal ha samme utstyr og mulighet for å desinfisere større utstyr som kanoer og båter m.m.

Utstyret som skal gjøres rent, sprayes med desinfiseringsvæske og la tørke(la det gå ca. 15 min. før man går i elva)

.

 

 

50 gr. Vircon-S blandes ut med 5 liter. Blandingen er virkningsfull så lenge den har rød farge.

 

Skitten eller uvirksom blanding tømmes i jorda. Spyling eller desinfisering av utstyr må ikke skje slik at det gir avrenning til elva.

Det tas en avgift på kr. 100,- for desinfisering av vanlig fiskeutstyr, for desinfisering av større utstyr som båter/kanoer o.l. avtales særskilt pris.

Gjør folk oppmerksom om desinfisering av båter og annet utstyr (f.eks. støvler og "leker" som blir brukt av barn, familiemedlemmer eller andre enn fiskerne.)